Systraskap

Systraskap-web1

Systraskaps musik är lika mycket konst som politiskt redskap. Deras samhällskritiska, gränsvidgande och utforskande klubbmusik vittnar om ett starkt missnöje med den rådande samhällsstrukturen. Deras omtalade liveset kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument.

Frida Hansson har i Östersundposten skrivit att Systraskap ”är två musikgenier”, och att ”även om det är musiken som står i centrum har texterna viktiga politiska budskap om bland annat kapitalismsamhället och konsumtionshets”. Och Malin Palmqvist skriver att deras konsert förmedlar ”en känsla av kampvilja, gemenskap och glöd”, samt att hen ”verkligen uppskattar duons musikalitet samt kombinationen av stor precision och stark känsla som konserten har. Duon har en självklar scennärvaro som inger respekt.

 

Den 1:a maj 2013 släppte Systraskap singeln ”Let’s start a revolution” från det kommande debutalbum. Systraskap har sedan starten 2011 spelat på allt från Popaganda och Malmöfestivalen i Sverige till Fusion Festival i Tyskland och Espace B i Frankrike. Nu senast sågs Systraskap på Manifestgalan i Sthlm där PUSH-festivalens arrangör stod längst fram i publikhavet och blev helt tagen av musikupplevelsen! Så det är med massiv stolthet vi kan presentera Systraskap för första gången på en scen i Gävle!

www.systraskap.se
www.facebook.com/systraskap

Systraskap-web2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *