Kapitel 2:
HAMMARSLAG

JÄRNBRUK, TROMBON OCH QUIZMYS
MAG | Musikquiz med Viktor ”Slim Vic” Zeidner

Lördag 15 juni i Jädraås:
Konsert  17.00, Smedjan
Quiz 19.00, tågvagn på Jädraås station 

PUSH bjuder in till en härlig sommarkväll i bruksmiljö när Jädraås gamla smedja återigen klingar av rytmiska ljud. Hamrande trummaskiner och förföriska trombonmelodier blandas med en röst som är både stark och personlig när MAG fyller smedjan med sin glödande närvaro.

Efter konserten beger vi oss till Jädraås station och dess tågvagnar. Där väntar trevligt umgänge och ett klurigt musikquiz med vår alldeles egna quizmaster Viktor ”Slim Vic” Zeidner.

Arrangemanget är ett samarbete med Folkets Hus Jädraås.

Boende

Vill du sova över i Jädraås efter konserten? Boende hittar du här:

https://www.destinationjadraas.se/boende/

http://www.jaik.nu/campa-pa-jaik/

Entré

Vi har som alltid frivillig entré via swish, du bestämmer själv vad och om du kan betala.

Tillgänglighet

Smedjan är på markplan men viss ojämn terräng kan förekomma. Tågvagnarna har trappsteg.

Jädraås bruk grundades 1857 och var för sin tid ett stort järnbruk. 1905 byggdes en smedja med fem lancashirehärdar och en ångsmälthammare. Hyttan lades ned i början av 1930-talet men smedjan drevs i nästan tio år till.


MAG

MAG förhäxar publik efter publik över hela Europa med sin starka röst och punkiga distade trombonpop. Hon är ett namn ur Göteborgs underjord, med långa tentakler bakåt och framåt i tiden. Med demoniskt mässande sång, hamrande trummaskinsrytmer, kaninterroroljud och förföriska trombonmelodier skapar MAG en förundrande och ojämförbar ljudbild helt själv på scen. Musiken byggs upp från det minsta elementet och växer till en gigantisk dystopisk lo-fi orkester, som ibland är tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Musiken lyckas vara slagkraftigt personlig, närgånget politisk samtidigt som publiken dansar med svajande svansar.

Hennes andra fullängdsskiva släpptes på Lp den 2 dec 2022 på Surplus Recordings. Första skivan Magnitude släpptes 2016 på Zeon Light Skiva/ Surplus Recordings. Magdalen Ågren känns även igen från bandet SORK, duon Trapped in a loop och trion Surplus People

Webb: www.magagren.com

Facebook: https://www.facebook.com/magsweden

Spotify: https://open.spotify.com/album/5fp3J4tISXm2mzK6t0Wsck

Soundcloud: https://soundcloud.com/magdalena-agren

Foto: Anna Drvnik


QUIZ MED SLIM VIC

Viktor ”Slim Vic” Zeidner har det senaste året gjort succé med sina fullsatta musikquiz på Musikhuset i Gävle. Med en lättsam och humoristisk touch ställs kluriga och intressanta frågor kopplade till en rik flora av musikgenrers. Till Jädraås kan det även mycket väl bli frågor och musik kopplade till tåg eller somriga klassiker från 80-talet. Semifina priser utlovas.