PUSH
FESTIVAL
2020

EN MINST SAGT ANNORLUNDA UPPLEVELSE!

Publika arrangemang under 2020… ja, ni minns ju hur det var. Vi fick vara lite extra kreativa och sprida ut festivalen under hösten, men vi gav inte upp! Självklart gjorde både vi och ni allt vi kunde för att göra festivalen säker för alla, så att vi kunde fortsätta njuta av konserter av högsta klass.

Välkommen ta del av minnet av en annorlunda, men fortfarande helt magisk festival!

FLYTANDE
LJUDMINNEN
I OSLÄTTFORS

VÅGOR OCH LJUDVÅGOR I KANOT.

4 OKTOBER
18.00
LUNDBOSJÖN, OSLÄTTFORS

En regnig kväll vid Lundbosjön bjöd på en av höstens mest magiska upplevelser då Kajsa Lindgrens trolska ljudmattor ekade över vattnet och letade sig in i den mörknande skogen. Publiken kom paddlande i kanoter över den spegelblanka sjön eller stod och kurade vid lägerelden på land, medan artisten själv befann sig på en flytbrygga ute på vattnet. Musiken hämtade inspiration från minnen och blandades med naturens ljud och intryck; ett stilla plask från en paddel, röklukten från elden, ljudet av en lyftande gräsand…

Konserten arrangerades i samarbete med Lugnet Bed and Breakfast.

KAJSA LINDGREN

Ljudkonstnären och tonsättaren Kajsa Lindgren arbetar främst med fältinspelningar och olika sätt att framföra dem, ofta genom rumslig, flerkanalig distribution. Hennes arbete inkluderar elektroakustiska kompositioner och ljudinstallationer samt kompositioner för traditionella, akustiska  instrument.

RIPOSTE
ERIK SATIE

CAFÉKULTUR OCH PIANOMUSIK MED EN UNDERTON AV PARIS

18 OKTOBER
12.00-17.00
LITTLE ART CAKERY

Komposition: Mikael Strömberg.
Deltagande musiker: Mirco Tinacci, Emma Sörensen, Camilla Dal, Michael Cavini, Johan Tkatjenko Sundberg, AKB, Viktor Zeidner, och Mikael Strömberg.

Doften av bröd, klirrande bestick, ljudet av en kaffemaskin, ett piano, en flöjt, en gitarr… Och en melodi som tål att upprepas.

Riposte Erik Satie, ett nyskrivet stycke av Mikael Strömberg, är en omtolkning av idén bakom Erik Saties Vexations ("trakasserier"). ”Riposte” betyder svar, till svars, angrepp - som ett svar till Satie och som ett stilla angrepp på tidens gång. Saties Vexations anses vara en av historiens längsta musikstycken. En föreställning varar 14 eller 28 timmar, beroende på hur kompositörens anteckningar tolkas.  Och ändå består stycket bara av tre rader, som alla är variationer på samma tema. Den ansenliga längden beror delvis på det långsamma tempot, men framförallt kommer den sig av en kommentar från kompositören som antyder att stycket ska upprepas 840 gånger.

Hur många gånger de Riposte Erik Satie hann spelas under de fem timmar konserten pågick vet vi inte, men besökarna dröjde sig kvar länge, länge…

MIKAEL STRÖMBERG

EMMA SÖRENSEN

AKB

 

JOHAN TKATJENKO SUNDBERG

MIRCO TINACCI

 

VIKTOR ZEIDNER

CAMILLA DAL

 

MICHAEL CAVINI

TRÄKLANG

TRÄ OCH GULD I CAFÉ AMADEUS

26 OKTOBER
12.00 
GÄVLE TEATER

Höstluften är klar och krispig, men tonar bort med trafikljudet när porten stängs bakom dig. Café Amadeus badar i blek höstsol: det knarrande trägolvet, de rika guldornamenten, takets slingrande målningar. En första ton, och rummet fylls av träklang.

Fia Forslunds breda repertoar och intressanta berättande tog med publiken på en resa genom marimbans fulla klangvärld, och visade den enorma potential som kan finnas i ett instrument. Konserten blev, säkerhetsavstånd till trots, en intim upplevelse då marimbans fylliga toner klädde in rummet till en nästan fysik upplevelse.

FIA FORSLUND

Fia Forslund är frilansande marimbist och kombinerar sin skolning i klassisk musik med improvisation, jazz och världsmusik. Förutom turnéer i bl.a USA, Brasilien och Tyskland har Fia spelat i olika konstellationer på skandinaviska jazz- världs -och kammarmusikfestivaler och arbetat som musiker och teatermusiker hos många regionala institutioner. Med en förkärlek för marimbans varma klang presenterar hon ett soloprogram där alla nyanser får ta plats, där skörhet och kraftfullhet samsas om berättandet. På repertoaren blandas originalmusik för marimba med egna kompositioner och musikaliska influenser från olika delar av världen.