Höstens festival bjöd på tre kapitel:


Kapitel 1:
SYNTH & MOTION

20 Augusti 12.00 - 17.00
Hemlingbyfriluftsområde

PTK.DNL/SNDNR | CATTERFLY | LEHNBERG | AKB OCH ALPHA MOUND
SLIM VIC OCH NIKLAS WINDE (SVENSK HUSHÅLLSSYNTH)


Kapitel 2:
FROSTNATT

23 november 19.00
Heliga Trefaldighets kyrka

KRISPIGT OCH DRÖMSKT MED VARGKVINT OCH JAKOB LINDHAGEN


Kapitel 3:
HÖSTGLÖD

25 november 19.00-01.00
Musikhuset, Gävle

MOTORMÄNNEN | BRENDA EL RAYES | SKARWORX (NO)
DJ: KOKKO OCH ASKA | LJUS: BLINGVAR

En festival som spänner över allt ifrån ambient till konstmusik, som kombinerar nattröj med gryningskonserter, går det?! Självklart, tycker vi, och fyller festivalen med artister som älskar det experimentella, det gränsöverskridande. De mest intressanta musikerna lokalt, nationellt och internationellt.

Alla konserter har frivillig entré via swish, du bestämmer själv vad och om du kan betala.

Kapitel 1:
SYNTH & MOTION

20 Augusti 12.00 - 17.00
Hemlingbyfriluftsområde

Sensommarens favorit Synth & Motion fyllde åter 2,5-kilometersspåret i Hemlingby med synthar, sladdar och högtalare när 9 elektronmusiker tonsatte besökarnas löprundor, promenader och grillstunder. Självklart bjöd vi också på en traditionell tipsrunda längs spåret där de kluriga frågorna på ett eller annat sätt hade med synthar och elektronisk musik att göra.

Artister:
ptk.dnl/sndnr | Catterfly & Olle Oljud | Lehnberg | AKB & Alpha Mound | Slim Vic & Niklas Winde (Svensk Hushållssynth)

Arrangemanget är ett medlemsinitiativ av Kulturföreningen PUSH med stöd från Gävle Kommun, Region Gävleborg. Samarbete med Lamour Records & Studio Lord.

Foto & film: Elin Hjulström Lord

Hemlingby friluftsområde är Gävles största rekreationsområde och är beläget i ett stort naturreservat drygt tre kilometer söder om Gävle centrum. Här finns motionsspår, grillplatser och naturstigar. Musiken hittar du längs 2,5-kilometersslingan.


ptk.dnl/sndnrcatterfly & olle oljudlehnbergniklas winde (svensk hushållssynth) & slim vicalpha mound & akb


Kapitel 2:
FROSTNATT

KRISPIGT OCH DRÖMSKT MED VARGKVINT OCH JAKOB LINDHAGEN

23 november 19.00
Heliga Trefaldighets kyrka

De Stockholmsbaserade musikerna Jakob Lindhagen och Sofia Nystrand har de senaste åren konstant tänjt på gränserna för både definitionerna av modern klassisk/ ambient/ experimentell musik, samt för solo/duo/kollaborativt musikskapande.

Med en kombination av minimalistiskt pianospel, ljudexperiment och udda instrumentering har Jakob Lindhagen både gjort sig ett namn som filmkompositör och artist, vars musik streamats miljontals gånger på Spotify. Under artistnamnet ”Vargkvint” har Sofia Nystrand inspirerats av skog, hav och folktro, som har uppmärksammats av en internationell publik trots texter på svenska.

Duon spenderade hösten 2022 i Nils Frahms kultförklarade studio i Funnkhaus, Berlin, med att spela in Vargkvint-skivan ”Månens hav”, släppt juni 2023 på Frahms bolag LEITER. De har flera gånger turnerat och spelat konserter internationellt, och spenderar hösten 2023 på residens och medverkan på festivalen ”Pianos De Kinshasa” i Demokratiska Republiken Kongo.

Foto och film: Elin Hjulström Lord

Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle uppfördes vid mitten av 1600-talet på grunden av en medeltida trefaldighetskyrka, som förstörts vid en eldsvåda. Invigningen skedde den 14 juli 1654. Kyrkan har sedan genomgått en rad om- och tillbyggnader. Den senaste renoveringen skedde på 1970-talet och leddes av arkitekt Rolf Bergh. 1780 revs den klockstapel, som tidigare stått norr om kyrkan, och kyrkan försågs med ett torn. I tornet finns fyra kyrkklockor, den äldsta - storklockan - från 1655. Kyrkan är tillgänglighetsanpassad.

Alla konserter har frivillig entré via swish, du bestämmer själv vad och om du kan betala.