Pre PUSH 31 maj (Gamla Katolska Kyrkan)

Nyfiken på PUSH festivalen.
Sugen på bra musik.
Peppad att stötta det lokala musiklivet.
Van PUSH-besökare som vill veta mer om årets PUSH.

Tre tisdagar i maj presenterar vi några artister helt GRATIS för att ge en försmak på sommarens festivalstämning. Pre-PUSH är det där lilla extra, grädden på moset, pricken över i, kakan till kaffet – en air av ‘je ne sais quois’!

Pre PUSH
31 maj, 19.00 – 21.30
Fri entré
Gamla Katolska Kyrkan Gävle

Artister:
Coldnose
LEHNBERG
Tentakel

web_coldnose
COLDNOSE (UK)
Industrial-Rave, smutsig Techno med inslag från både Electro, D´n´B och Acid.
Jin Botani från duon JIN&DAUN har skapat denna hybrid av dansmusik sedan vintern 2014. Sedan dess har hon spelat live vid sex tillfällen på underground klubbar i Malmö, Stockholm och Göteborg. Men även på Drone i Köpenhamn och på Inkonst i Malmö, då hon agerade förband till Robert Leiner och NOS++T++.
En kassett har släppts på Zeon Light Kassett och några av de tidigare livespelningarna finns för lyssning på Bandcamp.
https://coldnose.bandcamp.com
https://zeonlight.bandcamp.com/album/coldnose

web_lehnberg
David LEHNBERG är multiinstrumentalisten som har varit en konstant hörnsten i Gävles musikscen i femton år . Efter att ha turnerat kontinent efter kontinent med sitt band; The Deer Tracks i 10 års tid, har David utvecklat ett högst egensinnigt sound. LEHNBERG’s kalejdoskopiska klanger och sprängfyllda fält av rytmer rör sig i flera olika hastigheter och direktioner samtidigt, vilket kan liknas vid att falla in i ett gravitationslöst meteroitregn av ljud där improvisation är en stor hörnsten. ’
Soldag’ från senaste släppet ’Namah’ har blivit omnämnd av bla Musikguiden i P3 som en av mars månads bästa låtar.
http://www.lehnberg.tk
http://www.facebook.com/Lehnbergism

web_tentakel
Tentakel
Med stenhårt driv skapar Tentakel mörka stämningar som svänger som kosmisk kraut-techno med inslag av ambient och dub. Tentakel är namnet på soloprojektet av Pontus Torstensson som även är slagverkare och trummis i URAN, The Exorcist GBG, Robert Leiner och Sork. Han har turnerat med Freddie Wadling, Damo Suzuki (CAN) och Anna von Hausswolff.