Pre PUSH 3 maj (Spegeln)

Nyfiken på PUSH festivalen.
Sugen på bra musik.
Peppad att stötta det lokala musiklivet.
Van PUSH-besökare som vill veta mer om årets PUSH.

Tre tisdagar i maj presenterar vi några artister helt GRATIS för att ge en försmak på sommarens festivalstämning. Pre-PUSH är det där lilla extra, grädden på moset, pricken över i, kakan till kaffet – en air av ‘je ne sais quois’!

Pre PUSH
3 maj, 19.00 – 21.30
Fri entré
Spegeln (Skottes Musikteater) Foajén, N. Kungsgatan 11, Gävle
Hitta hit (eniro)

Artister:
Alexandra Nilsson
Emma Sörensen pres. Catterfly
PRO424

web_caterfly

Catterfly Crib – Bathroom
Catterflys badrum är en avantgardisk happening med ljudliga morgonbestyr och rytmiska fantasiduschar. Catterfly Cribs är inspirerad av till MTV Cribs reality-TV serie där flådiga kändishem har ersatts av surrealistiska ljudfantasier som Catterfly tar hjälp av för att visa upp sitt sköna virtuella ljudrum. Catterfly är ett soloprojekt av Emma Sörensen där hon blandar röst och instrument med samplingar och elektronisk musik. Catterfly är även känd som Lux o Laxerna från PUSH festivalen 2013 samt från Gamla katolska kyrkan med Lurking Hole At The Edge Of Time. Catterfly på soundcloud: Catterflymusic.

 

web_alexandra_nilsson
Alexandra Nilsson är kompositör och trumpetare baserad i Stockholm. Hon uppträder och skapar sin musik främst med trumpet och live-elektronik både som soloartist och i samarbeten med andra musiker och konstnärer. Några av hennes samarbeten är RADIO TWO (med portugisiska trumpetaren Susana Santos Silva) BRUTASLISTAS (med videokonstnären Raquel Meyers)och SISTERLOOPS (med scenkonstnären Marie Gavois).
Hon kommer framföra ett nytt stycke baserat på endast harmon-sordinerad trumpet.
www.alexandranilsson.com

web_pro424
PRO424
är ambient techno av och med Maximilian Karlander. Elektronisk livemusik med trummaskin och syntar med ett dansant sväng som förflyttar lyssnaren till stämningar med smak av open air och rave-fester.