Pre PUSH 24 maj (Spegeln)

Nyfiken på PUSH festivalen.
Sugen på bra musik.
Peppad att stötta det lokala musiklivet.
Van PUSH-besökare som vill veta mer om årets PUSH.

Tre tisdagar i maj presenterar vi några artister helt GRATIS för att ge en försmak på sommarens festivalstämning. Pre-PUSH är det där lilla extra, grädden på moset, pricken över i, kakan till kaffet – en air av ‘je ne sais quois’!

Pre PUSH
24 maj, 19.00 – 21.30
Fri entré
Spegeln (Skottes Musikteater) Foajén, N. Kungsgatan 11, Gävle
Hitta hit (eniro)

Artister:
AKB
Kali Malone
Slim Vic

web_akb
AKB
(Anna-Karin Berglund) 
(Foto: Stéfan Estassy)
Popmusiken tonar över till underbar rymddoftande ambient i debuten av AKB som soloartist. Hon har tagit steget in i en kosmisk värld där referenser till stora musikaliska förebilder från 70-tal och nutid ligger nära. Musiken är en helt egen känslosvärmande svävande electronica som får dom flesta lyssnare att beröras och flyta med. AKB turnerar jorden runt med banden Twiggy Frostbite och The Deer Tracks och nu som soloartist presenterade hon nyligen plattan Söndagsbarn som redan hyllats i vida kretsar.

Kali Malone
Kali Malone presenterar Velocity of Sleep (för elgitarr och buchla 200)
Velocity of Sleep var från början en serie generativa elektroniska stycken i ren stämning som jag skrev liggandes i min säng, utslagen av feber. Avsikten var att skapa en arkitektur av konsekventa kompositionstekniker som kunde verka självständigt utan min personliga inblandning, och som tillät mig en djup lyssning utan stressen att behöva ta ställningen till musikens linjära utveckling. Velocity of Sleep är en transkription av dessa processer framförda på elgitarr och buchla 200 där dunkel omedvetenhet och rastlös vilja att bryta och mutera den utstakade tiden kommer till uttryck. 

web_slim_vic
Slim Vic är en av Sveriges ledande förnyare av DJ och turntablekulturen. Med ena benet i den urbana klubb och världsmusiken och den andra i konstmusiken förenar han dom olika världarna och flyttar ständigt fram gränserna för vad som är tekniskt och musikaliskt möjligt i traditionella och beprövade sammanhang. Slims spelningar spänner från Berlins experimentella gränder till fullsatta läktare när Brynäs hockeylag har hemmamatcher i Gavlerinken arena. Från soulfyllda hotelllbarer och lounger till konstgallerier & festivaler i europas huvudstäder. Alla med samma energi, glädje och inlevelse med viljan att skapa den ultimata musikaliska upplevelsen för besökarna. Bakom namnet Slim Vic döljer sig Viktor Zeidner (f. 1981) från Gävle. Viktor driver klubben och skivbolaget Lamour. Medlem i improbandet Hawai, industrimetalbandet Dieselkopf, verksam i visualteamet Deadpixel & resident VJ till SQ. Mellan 2006-2013 var Viktor verksamhetschef för IDKA, Institutet för digitala konstarter.