MÖT: Nordloef

Nordloef  blev just Nordloef år 2006 efter år av lirande i olika punkband, något han tycker influerar sig i den elektroniska och tv-spelsinfluerade musik han gör idag. Han beskriver sig själv som ett enmanna punkband beväpnad med två stycken Game Boys.

 

Hur kommer det sig att du gick från punk till detta elektroniska ”blipblop”?
– Punken ligger mig varmast om hjärtat, men jag har alltid gillat gamla syntar och ljudet från tv-spel. Jag gillar verkligen det råa och okontrollerade soundet. Jag tycker även att min bakgrund i punken avspeglar sig i denna musik.

Du har ju varit överallt, Japan, USA, England och så vidare. Hur kommer det sig att du hunnit bli så berest?
– Folk har hört min musik, gillat det och hört av sig. Häftigaste spelningen jag gjort hittills var en bit utanför Seattle i ett hus som några konstnärer ägde. De hade arrangerat en festival där och jag fick lira nere i källaren med en rökmaskin som stått på alldeles för länge att man inte såg någonting.

Hur skulle du förklara dina gig för dem som mot all förmodan missar ditt gig ikväll?
– Energifyllt och kaotiskt, då jag trivs som bäst.

Nästa gig för herr Nordloef äger rum på ”Load Error”-festivalen i Göteborg den 28 april. Något som kommer att bli en kväll fylld av ljudet av TV-spelskonsoler och gamla hemdatorer. Denna festival äger rum samma dag som Retrospelsmässan och Nordloef hoppas på att det ska dra ännu fler spel-och musiknördar till ”Load Error”.

 

 

Foto: Alexander Kolev

1 thought on “MÖT: Nordloef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *