Lamour <3 Stålverk

Lamour <3 Stålverk

Timmen innan portarna till Stora Gasklockan slås upp och festivalen är i gång har vi nöjet att presentera en Trädgårdsfest i Körsbärsdungen. Den konstnärliga Sandviken-labeln Stålverk har under 17 års tid skapat konst för konstens skull och på PUSH får vi möta de båda upphovsmännen Olle Ohlsson och Jon Perman i sina rätta element. Eller vad sägs om rykande färskt från Lomaria och ett live-performance från [krig]?

18.00 drar försommarkvällens program i trädgården i gång och avslutas i samma stund som första akt på festivalen drar i gång i Stora Gasklockan. Var med du också när Gävle flätas samman med Sandviken!

Lomaria
Lomaria är en stockholmsbaserad duo bestående av Maria Eriksson och Olle Ohlsson.

Projektet går ut på att fånga kreativiten utan så mycket eftertanke. Lomaria behåller det skissartade och arbetar under devisen att den första idén ofta är den bästa. Ett språng ut i det omedvetna och drömska där ord och fraser flyter runt i en elektronisk klangvärld som hör hemma både i dubbig techno och flytande shoegaze.

Lomaria har ett färdigt album inspelat och gör sin första spelning på Push-festivalen
https://soundcloud.com/lo_m_aria/loaria-promomix-fallerviarenstormtystnadentidenstarstill
https://soundcloud.com/stalverk/03-they-walk-among-us-lomaria-dujag-remix

[krig]
[krig] är ett konstkollektiv. Omkring 50% av uttrycket är musik, resten handlar om det visuella eller framställningen av en större helhet, en vy till en annan värld, i vilken både musik och konst är en integrerad del. En stor del av detta hörs med hjälp av textil, hantverk och digitala projektioner. [krig] bryter ner barriären mellan publik och artist, konstrunda och dansgolv och tid och rum.
https://soundcloud.com/krig/the-future-sound-of-sandviken-storstads-upprepninga2
http://www.krig.me