TRÄKLANG

TRÄ OCH GULD I CAFÉ AMADEUS

26 OKTOBER
12.00 
GÄVLE TEATER

Höstluften är klar och krispig, men tonar bort med trafikljudet när porten stängs bakom dig. Café Amadeus badar i blek höstsol: det knarrande trägolvet, de rika guldornamenten, takets slingrande målningar. En första ton, och rummet fylls av träklang.

Fia Forslunds breda repertoar och intressanta berättande tog med publiken på en resa genom marimbans fulla klangvärld, och visade den enorma potential som kan finnas i ett instrument. Konserten blev, säkerhetsavstånd till trots, en intim upplevelse då marimbans fylliga toner klädde in rummet till en nästan fysik upplevelse.

FIA FORSLUND

Fia Forslund är frilansande marimbist och kombinerar sin skolning i klassisk musik med improvisation, jazz och världsmusik. Förutom turnéer i bl.a USA, Brasilien och Tyskland har Fia spelat i olika konstellationer på skandinaviska jazz- världs -och kammarmusikfestivaler och arbetat som musiker och teatermusiker hos många regionala institutioner. Med en förkärlek för marimbans varma klang presenterar hon ett soloprogram där alla nyanser får ta plats, där skörhet och kraftfullhet samsas om berättandet. På repertoaren blandas originalmusik för marimba med egna kompositioner och musikaliska influenser från olika delar av världen.