FLER ARTISTER OCH PROGRAMPUNKTER KOMMER SNART!

SKALLAHAVET

Tisdag 12 september 9.00
Stadsbiblioteket

Skallahavets musik inspireras av barns spirituella ritualer. Den är ljus, organisk och mässande, och passar för amatörwiccanens vårblot eller för brittsommarens solande. Namnet Skallahavet kommer från en plats på den isländska ön Skaftö. Det är en stor äng som inte finns på några kartor, namnet är bara känt i folkmun. I våras släppte Skallahavet sin debutkasset på Kärvt. Bakom Skallahavet står Kajsa Magnarsson. Hon är ljudkonstnär och jobbar inom många olika discipliner, från att göra ljudskulpturer och komponera stycken till att uppträda som electro-clash alter egot La Katla och göra filmer. Hon är också aktiv inom 24kvm-scenen i Göteborg och den trans- och kvinnoseparatistiska gruppen Konstmusiksystrar.
skallahavet.bandcamp.com>>    kajsamagnarsson.tumblr.com>>

AKB

Onsdag 13 september 9.00
Stadsbiblioteket

I flera dagar hade jag en högfrekvent, repetitiv ton i huvudet, som ett monotont mässande på repeat. Enda sättet att bli av med den var att omge och klä in den, ge den en kontext och ett syfte. Inte för att förklä den, utan för att förstärka och smycka ut den, kombinera den med andra tills den inte bara blev uthärdlig utan fullständigt uppslukande. Och frågan är; skulle du ha hört den om jag inte hade berättat?
AKB är Gävlebaserade instrumentalisten och musikern Anna-Karin Berglund, med rötter i popsfären. Första releasen under eget namn kom 2016 med EP:n Söndagsbarn, som hade tydliga influenser av 70- och 80-talens ambient med sina rymddoftande, kosmiska ljudlandskap. soundcloud.com/musicakb>>

ALPHA MOUND

Torsdag 14 september 9.00
Stadsbiblioteket

Alpha Mound är oftast ett solitärt studioprojekt. Efter att ha släppt den mer rytmbaserade kassetten Mesopic på Sandvikenbaserade Stålverk Records tidigare i år har fokus legat på att skapa ett mer ambient album. Delar av det kommande materialet kommer framföras med framförallt digitala verktyg där ljudbilden mejslas fram med effekter och stegvis förändring.

LISA & KROFFE

Fredag 15 september 9.00
Stadsbiblioteket

Lisa & Kroffe är en Stockholmsbaserad duo med rötterna i norr. De skapar ambienta ljudlandskap och flytande melodier med analoga syntar och de instrument som de blir inspirerade av. På deras kommande album Göteborg Energi utforskar de rytmiska texturer och främmande melodier.