Kapitel 5:
LJUDKONSTJUVELER I VINTERNATTEN

MED MARTA FORSBERG OCH KAJSA MAGNARSSON

Tisdag 20 december 19.00 – 21.00 
Musikhuset Gävle (kaféet)

I Kajsas och Martas projekt Kompisitioner får vi ta del av en lustfylld samling korta kompositioner. Vänskap och fysiskt avstånd är bränslet när korta meningar och ord skickats mellan Stockholm och Berlin för att bearbetas och förvandlas till små magiska verk inom ljudkonstgenren.

Sommaren 2022 skulle vi fått se denna fantastiska duo på PUSH festivalens scen i Boulognerskogen, men konserten ställdes tyvärr in i sista stund pga sjukdom. Istället fick det bli ett juldoftande samarbete med Lamour Podcast's traditionsenliga uppesittarkväll; en futuristisk, traditionell och lite busig afton där gäster, quiz och låtönskningar varvades med juligt snack om moderna sounds och kulturella upptåg.

Musikhuset Gävle är inhyst i Sjömanskyrkan, en anrik och vacker fastighet byggd år 1891. 


Kajsa Magnarsson & Marta Forsberg – Foto Conny Nimmersjö

KAJSA MAGNARSSON

Kajsa Magnarsson är musiker, ljudkonstnär och kompositör. Hon gör lekfull musik och ljudkonst som reflekterar över samtiden, ofta på gränsen mellan humor och allvar eller verklighet och fiktion. Kajsa samarbetar gärna med andra konstnärer och konstformer och ser varje samarbete som ett tillfälle för att utvecklas både hantverksmässigt och estetiskt.

MARTA FORSBERG

Marta Forsberg (SE/PL) är tonsättare, ljudkonstnär och musiker inom installationskonst och elektronisk musik. Hennes praktik spänner över ljuddesign, komposition för ensembler, musik för dans, ljud- och ljusinstallationer samt medverkan i olika konstnärliga forskningsprojekt. Forsbergs verk har framförts på festivaler och konserter i Sverige, Tyskland, Italien, Japan, Danmark, England, Kina, Malaysia, Thailand och Polen.