HÖSTDIMMA

ELEKTRONISKA DIMSLÖJOR OCH VISUELL FILTKÄNSLA.

6 NOVEMBER
19.00-22.00 
GASKLOCKORNA, GÄVLE

KONSERTEN SKJUTS UPP TILLSVIDARE

PUSH Festivalen återvänder till Stora Gasklockan för en rogivande och inspirerande helkväll med elektronisk höstdimma och visuell filtkänsla. Upplev storskalig livemusik som byggs ur de små klangernas magi. Visuellt och tryggt, välsmakande och inspirerande.

Artister
19.15 Resmiranda pres. The Calling
20.15 Clora
21.15 Lisa Stenberg

Visuals
Hjärnrusk

Praktisk information

Frivillig entré: swish123 276 66 08.
Föranmälan krävs! För att säkra din plats klicka här:

TILL ANMÄLAN >>

Konserten arrangeras i samarbete med Gasklockorna.

Trygghetsinformation

Uppvisar du minsta symtom, stanna hemma! Lokalen är anpassad för en trygg kulturupplevelse.

MATNYTTIG information

Restaurangen med bar har öppet hela kvällen. Om du vill förboka mat och bord går det bra att göra det till kökschef Daniel:

daniel.sodergren@gavle.se
076-518 98 81.

Meny finner du här:
http://www.gasklockornagavle.se/restaurangen/konsertmeny/

RESMIRANDA

The Calling är en 33 minuter lång ljudresa in i dina inre skogar, där kulning, flöjt och syntar kallar dig vidare inåt, djupare in i skogen som är du.

Låtskrivare, multi-instrumentalist, körledare och trebarnsmor. Åsa Larsson, aka Resmiranda, har spelat på slott och ambassad, för kungafamiljen och gurus, på festivaler och konferenser, i TV och radio. Med tydliga folkmusikaliska inslag och socialt engagemang bygger hon låtar i gränslandet mellan akustiskt och elektroniskt, mellan atmosfäriska ljudlandskap och pop, mellan dröm och vakenhet.

2013 kom hennes debut EP ”Mellan stiltje och storm” och 2019 släpptes albumet ”For The Trees”, på vilken “The Calling” är med.

LISA STENBERG
Stockholmsbaserade tonsättaren och musikern Lisa Stenberg är känd för att skapa immersiva instrumentala och elektroakustiska verk som breder ut sig i både tid och rum. Musiken kännetecknas ofta av långsamt skiftande förlopp, förtätad textur och samexisterande kontrasterande element.

Lisas musik har framförts på festivaler i Sverige, Europa och Ryssland som exempelvis Donaufestival (AU), Norbergfestival (SE), OSA Festival (PL), Inversia (RS), Worm (NL), Intonal (SE), Sonica Festival (SI) med fler. Hennes senaste verk inkluderar bland annat musik komponerad på analoga / digitala hybridsynten EMS Synthi 100 i Electronic Studio vid Radio Belgrad, musik för cittra, elektronik och tape, samt verk processade genom att framföras och spelas in på nytt i en väldig maskinhall tillhörande en av Sveriges tidigare järnmalmsgruvor, Ställbergs Gruva.

Ljusdesign: Anton Andersson

https://lisastenberg.com
https://atonoflight.se 

CLORA

Clora är ett projekt som rör sig i långsamma ljudvärldar, såväl ljusa som mörka beroende på sammanhang och humör. Grunden i musiken är ett nyfiket improviserande och utforskande av ljud.

2019 släpptes debutalbumet Berga på Pomperipossa Records, samma år kom även konceptalbumet Till Doro på Flora & Fauna, ett album som är en lång vaggvisa. Släpp på skivbolag från Växjö, Umeå och Amsterdam återfinns även i katalogen.

Under hösten 2020 var clora del av samlingsskivan Nattmusik med Svensk och Finsk ambient. Ett nytt album är på gång och släpps i början av 2021.

Bakom akronymet clora finns Christoffer Reichenberg.

HJÄRNRUSK

Hjärnrusk är en audiovisuell duo bestående av Fredrik Sjögren och Susanna Engström. Tillsammans utforskar de det audiovisuella uttrycket genom att använda sig av generativ design, musik, interaktivitet och visuell design. Detta tar sig i uttryck i live visuals till konserter, DJ’s och konstinstallationer.