PJUSK (NO)
GRAHAM DUNNING (UK)
FRKTL (IS/UK/EG)
BO LINDE REMIXED
AINA MYRSTENER CELLO
PERSEID
FJÄDER
TMRW

PJUSK

19:00
SALONGEN

Pjusk är en av Nordens starkast lysande stjärnor inom ambient- och electronicagenren. Duon som är baserad på Norska västkusten består av Rune Sagevik och Jostein Dahl Gjelsvik. Pjusks musik hämtar inspiration från det karga vädret och vilda naturen i området. Samarbetet har sitt center i en gammal stuga uppe i bergen som omvandlats till studio, där skapandet får fritt spelrum med snöfyllda toppar och kalla vindar utanför väggarna som formar musiken till stämningsfulla och bitande mästerverk. 5 album och flertalet singlar har hittills släppts och musiken har streamats i hundratusental på Spotify.

PERSEID

09:00
salongen

Perseid förenar modularsyntar och cello till en långsamt utblommande musik för stjärnorna. På senaste släppet “Lost Spaces” samarbetar de också med Boulderdash.

BO LINDE
REMIXED

19:00
SALONGEN

Gävle Teater hade en speciellt stor betydelse för Linde genom hans arbete som recensent på Gefle Dagblad. Hans plats på teatern var fast reserverad och där upplevde han timtals med musik, som ledde till många och djupgående texter om framför allt symfoniorkesterns många konserter, då teatern var hem för Gävle Symfoniorkester fram till 1998. I denna konsert tolkas och remixas Bo Lindes musik av stadens just nu mest framstående musiker och kompositörer. Man kan bara fantisera vad Linde själv skulle skriva om en konsert med tolkningar av hans egen musik.

Efter idé av Mikael Strömberg.

Medverkande: Mikael Strömberg, Erika Teljing, Johan Sundberg och Cissi Jonshult, AKB, Slim Vic.

GRAHAM
DUNNING

12:15
CAFÉ AMADEUS

Graham Dunning behandlar ljudet som en taktil textur, något som kan formas genom pillande, mekande och återanvändning av hittade saker. Hans verk kretsar ofta kring experimenterande med processer och hur ljuden blir musik, ett arbetssätt som också återkommer i hans övriga konst, filmer och installationer. Han har turnerat i Storbritannien, Europa och Kanada, både i ensembler och som soloartist, och ställt ut i Storbritannien, Europa, Nya Zeeland och USA.

AINA
MYRSTENER

12:15
CAFÉ AMADEUS

Aina Myrstener är musiker och producent, som främst komponerar experimentell musik för cello, för att sedan omarbeta musiken och processa den till oigenkännlighet. Under många år har hon också gjort techno, elektronisk musik och musik för film och teater.

TMRW

19:00
salongen

Genom fönstret på en gammal Volvo ligger minnena som sopor i varje gathörn. Drömmar om oändlig tillväxt, motell och strippklubbar, hårvax och stora bilar, neonskyltar och atombomber. Vi åker genom städer av utbrända affärer, trasiga bensinstationer och skyltfönster som gapar tomma. Vi brukade tro på framtiden. Nu tror vi på dåtiden.

TMRW började spela in kassetter i bagaget på sin Volvo 940, med trummaskiner och en gammal Polysix-synt. Hennes musik liknar trasig trance, diskbänks-sci fi och nordic grease.

FRKTL

09:00
salongen

FRKTL [frāk'tl] är ett experimentellt soloprojekt av den audiovisuella konstnären Sarah Badr, baserad i London och Kairo.